Se ajunge până la desfacerea contractului de muncă

Măsurile sunt parte din noul program de guvernare. Medicii angajați în sectorul public și care desfășoară activități medicale în altă unitate sanitară în timpul programului de lucru pot să fie supuși desfacerii contractului de muncă. Aceasta măsură vizează asigurarea respectării obligațiilor de muncă și dedicarea față de unitățile sanitare publice.

„Acesta va fi ultimul pas, dacă doriţi, desfacerea contractului de muncă. Şi, tocmai, tot pentru a restabili acest parteneriat corect între mediul public şi cel privat, unităţile sanitare private vor fi obligate să deţină peste 80% din personalul medical, atenţie, medical, nu întreg personalul, pentru că aici putem vorbi şi de personal auxiliar, personalul medical angajat cu normă întreagă, pentru a putea intra într-o formă corectă de parteneriat, în sensul că CNAS-ul, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, astăzi, acum când vorbim, semnează un contract de finanţare cu un spital public, doar dacă spitalul public are angajat propriu. Acest lucru trebuie reglementat şi în cadrul unităţilor private”, a explicat Rogobete, potrivit News.ro.

Totodată, acesta a precizat că probabil va exista o modificare legislativă prin ordonanţă de urgenţă, care va fi realizată în prima parte a mandatului.

Michael Madsen a murit la vârsta de 67 de ani. Actorul era celebru pentru rolurile din filmele lui Quentin Tarantino
Recomandări
Michael Madsen a murit la vârsta de 67 de ani. Actorul era celebru pentru rolurile din filmele lui Quentin Tarantino

„Îi obligăm pe medicii care sunt angajaţi la public să lucreze la public, atât cât le este programul. După programul de la public, care se termină la ora 3, la ora 4, aceştia au libertatea să lucreze unde doresc”, a spus Rogobete.

Noi criterii de evaluare a spitalelor

Rogobete a explicat că astfel încearcă să limiteze acele multe situaţii în care anumiţi medici, în timpul programului de lucru la stat, îşi desfăşoară activitatea la privat.

Despre evaluarea spitalelor ineficiente, el a menţionat că se va stabili un set de criterii de evaluare, iar gradul de ocupare al paturilor de spitalizare continuă este un criteriu.

„De exemplu, dacă în ultimii patru ani de zile un spital are un grad de ocupare al paturilor sub 50%, deja e un mare semn de întrebare. Şi atunci probabil că vom intra în mai multe detalii. Eu nu aş calcula şi nu vom calcula acest grad de ocupare pe unitatea sanitară, ci pe specialitate, pe secţie. Pentru că există secţii, şi ştiu multe exemple, în care gradul de ocupare este mare, de 100%, şi există secţii în care avem internaţi 2-3 pacienţi pe lună”, a subliniat Rogobete.


Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email [email protected]

Google News Urmărește-ne pe Google News Abonați-vă la canalul Libertatea de WhatsApp pentru a fi la curent cu ultimele informații
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.