Mai precis, soluția va fi demisia de onoare. Cu alte cuvinte, liderul respectiv își asumă eșecul și pleacă singur din funcție ca să arate că respectă partidul și electoratul.

Video: Cristian Otopeanu / Libertatea

Prin această decizie, Bolojan a vrut să arate că PNL nu va mai tolera lipsa de performanță și că își va „curăța” singur structurile slabe. Iar cine nu pleacă de bunăvoie va fi demis deoarece conducerea centrală va avea temeiul statutar să facă acest lucru.

Proaspătul premier a adăugat: „Această responsabilitate este foarte importantă fiindcă va genera o competiţie în aşa fel încât să obţii performanţă pentru că altfel nu te protejează alianţele din partid, ci te protejează votul cetăţenilor”.

Bolojan, care este președinte interimar al liberalilor încă din noiembrie 2024, a explicat că noul statut introduce spiritul de competiție în partid și a precizat că dacă nu se face acum o schimbare, liberalii nu vor avea nicio șansă în anii următori.

„Reintroducem în statut demisia de onoare a preşedinţilor de organizaţii care au obţinut, la ultimele alegeri locale şi parlamentare, ultimele 10 locuri. Asta nu înseamnă că vor fi imediat demişi, dar asta înseamnă că, dacă ai obţinut rezultate proaste, este o chestiune de onoare, îţi depui demisia”, a spus Ilie Bolojan la Consiliul Național al PNL de sâmbătă, 28 iunie, la Parlament.

Consiliul Național al PNL a validat sâmbătă, 28 iunie, noul statut al partidului condus interimar de Ilie Bolojan. Cea mai importantă modificare, dintre cele aproximativ 100, este că mandatul conducerii va fi redus de la patru la doi ani. Decizia a fost luată la propunerea lui Bolojan, care din 23 iunie este și prim-ministru.

Pe 12 iulie, la Congresul PNL, va fi votată noua conducere a liberalilor.

 Urmărește-ne pe Google News Abonati-va la canalul Libertatea de WhatsApp pentru a fi la curent cu ultimele informatii